Svet-Stranek.cz
"Kdo má zlato, má vždy peníze" (Alan Greenspan)
INVESTIČNÍ  ZLATO  -  dostupné všem - za VIP ceny

Od státu a našich "čistých, nezkorumpovaných" politiků nic nečekejte...!:"Kdo má zlato, má vždy peníze" (Alan Greenspan)

Od státu a našich "čistých, nezkorumpovaných" politiků nic nečekejte...!

"Říká se, že politika je druhé nejstarší řemeslo světa. Já jsem zjistil, že se překvapivě podobá tomu nejstaršímu!"
(Ronald Reagan)


Sociální systém je odsouzený k zániku, vlády nemají peníze na dodržení slibů


http://www.nasepenize.cz/socialni-system-je-odsouz eny-k-zaniku-vlady-nemaji-penize-na-dodrzeni-slibu -8432?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_ca mpaign=Feed%3A+tiscali-penize1+(Tiscali.cz+-+Peníz e


Příliš mnoho lidí očekává od vlády důchod. Většina vlád nemá finanční zdroje, aby dodržela své sliby

Není to tak dávno, co se spousta lidí cítila klidně, bezpečně a sebejistě. Avšak něco se „pokazilo“ a po celosvětové recesi, která pustoší ekonomiky státu od roku 2007 (i když někdo říká, že již skončila), svět již nebude takový jako dříve.

Mnoho lidí si uvědomuje, že konec tzv. sociálního státu se blíží. Přesto však doufají, že se o ně postará vláda a ochrání je. Vždyť přeci platí poctivě daně. Avšak neví, že vláda pro jejich ochranu nemůže mnoho udělat.

Vlády nemohou ochraňovat lidi, jak to bylo možné kdysi, protože nynější problémy jsou problémy globálního charakteru. V dnešní době již si takřka nikdo nemůže být jistý svým místem.

Další problémy, které vlády mohou řešit jen obtížně: státní dluh roste, stoupají ceny ropy, mzdy klesají, sociální a zdravotní programy krachují, úspory jsou ničeny, projevuje se nedostatek finančního vzdělání.

"Suma součtu všech politických slibů je na konci vždy stejná : HYPERINFLACE !"

(Hans J. Bocker a Johannes Muller)


FINANČNÍ GRAMOTNOST

Finanční gramotnost je soubor dovedností a znalostí, které umožňují, díky informovanosti, činit efektivní a zodpovědné rozhodnutí. Naším cílem je rozšiřovat osobní finanční gramotnost definovanou, jako schopnost analyzovat a spravovat osobní (rodinné) finanční prostředky, které mají vliv na Váš materiální blahobyt.

To zahrnuje schopnost činit správná finanční rozhodnutí, rozvíjet schopnost diskutovat o penězích a finančních otázkách, plánovat svou budoucnost s ohledem na finance a správně reagovat na osobní životní události s ohledem na vlastní finanční situaci či na ekonomický stav v celkovém hospodářství.

Finančně gramotný občan

• má alespoň hrubou představu o tom, kolik má aktuálně k dispozici
vlastních peněz
• sestavuje si rozpočet a sleduje jeho dodržování
• plánuje své výdaje alespoň na měsíc dopředu
• je připraven na situaci ztráty hlavního příjmu
• vytváří si rezervy – např. pravidelným odkládáním části příjmu
• tyto rezervy mohou být jak obecného charakteru (tedy na
"nepředvídatelný výdaj"), tak konkrétně zaměřené, například ztráta
příjmu či financování výdajů ve stáří
• při výběru finančního produktu zvažuje více nabídek a více zdrojů informací
• zná základní finanční produkty, například v oblasti platebních karet zná rozdíl mezi kartou debetní a kreditní, zejména pokud například kreditní kartu skutečně používá
• je si vědom rizik spojených s některými finančními produkty – například platebními kartami
• ví, co dělat, když dojde k odcizení či ztrátě platební karty
• ví, podle čeho si vybírat finanční produkty, například spotřebitelský úvěr
• již přemýšlel o tom, z čeho bude žít ve stáří

TEST


http://finance.idnes.cz/srovnejte-sve-financni-zna losti-se-zaky-druheho-stupne-zs-pan-/soutez_test.a sp?id=373




CO NÁS ČEKÁ...!


PENZIJNÍ REFORMA


Průměrný výnos PF v letech 2000 - 2009 byl 0,3% !


http://video.ihned.cz/c1-49967310-netradicni-vyzva -ekonomu-nechceme-se-v-duchodu-past


Je důchodový systém pyramidovou hrou?

Češi prý šetří málo na důchod. Jsou neodpovědní oni, nebo systém? Průběžný důchodový systém je pyramidovou hrou, která vytváří skrytý dluh. Kdo tento dluh zaplatí? Čeká nás zvýšení daní, drahota nebo reforma neudržitelného systému?
http://www.mesec.cz/clanky/je-duchodovy-system-pyr amidovou-hrou/

Tunel na penze?

http://www.finmag.cz/cs/finmag/financni-poradenstv i/tunel-na-penze/


Důchodové, penzijní i další pojištění zdraží kvůli antidiskriminačním zákonům

http://www.nasepenize.cz/duchodove-penzijni-i-dals i-pojisteni-zdrazi-kvuli-antidiskriminacnim-zakonu m-8555


HRA VYSOKÉ POLITIKY – HRA O VŠECHNO?

Následující informace je zásadní, pro ochranu majetku a jednotlivce v pozdějším věku. Poodkrývá taktiku, hru se slovíčky a vychytralost finančních gigantů. Nabádám vás k používání selského rozumu! Tato pravda je určena pro naše čtenáře, jako bonus v uměle vyvolané krizi, která je pouze ve fázi počáteční. Její hlavní cíl je připravit plošně co nejvíce lidí o své majetky. Ti, co jsou dnes bohatí, zítra už nemusí mít vůbec nic. Je nutné přehodnotit staré způsoby myšlení a být více tvůrčí. Doba je taková, že velkou firmu může pohltit celkem malá společnost, která má však rychlejší a progresivnější systém. Dochází k pročištění trhu. Zažitá pravidla přestávají platit. Ten, co hledá zaměstnání, nikoliv práci, bude zklamán. Končí doba ulévání. Platit se bude pouze za vytvořené hodnoty. A čím se bude platit? USA a jiné země tisnou spousty bankovek. Nastane hyperinflační vlna a vše se znehodnotí. Lidé přijdou o veškerý majetek, pokud nebudou prozřetelní a nebudou mít správné informace! Každý se brání novým věcem a systém s tímto počítá. Proto jsme snadnou kořistí. Kde tedy máme majetek a jak je zajištěn?

Spoření nazpátek a hyenismus. Spoření přes životní a investiční pojištění, je obrovský oficiální podfuk! V Německu bylo před několika lety toto pojištění s dobou trvání nad 20 let dokonce zakázáno. Vzhledem k tomu, že je státní ekonomika navázána na pojišťovny, tak je zákon porušován a vesele se obírají lidi dále. Co se tvoří člověku v prvních letech pojištění? Řekněme v prvních 5 až 7 letech, když pojistku vypovíte, tak je vyplaceno tzv. odbytné. To může být nulové. Nejcennější peníze, které mají hodnotu a nejsou inflací zničené, si stáhne pojišťovna jako provizi! Říká se tomu cena za zajištění. Teprve pak je člověku tvořen kladný zůstatek. Na své se dostává přibližně po 15 letech. Mezi tím však přichází jiný pojišťovák – " finanční poradce", který vám profesionálně vysvětlí, že jste uzavřeli „blbost“ (a bohužel má pravdu!) a vzhledem k tomu, že potřebuje tučnou provizi, tak vám tedy navrhuje uzavření jiné „blbosti“! A vy vesele souhlasíte, protože profesionálně vyškolený prodejce ví, jak se chovat, jak vás přesvědčit a elegantním způsobem obrat! Protože dalších 5 až 7 let na účtu opět nic nemáte!!! Nutno dodat, že dnes opravdu dochází k tzv. překlápění pojistek. Téměř každý je dnes pojištěný a uznejte, kolik je pojišťoven a různých pojišťovacích makléřů. Všichni chtějí žít! Ale proč na váš úkor? Není provize za sepsání pojistky – několik desítek tisíc korun (!) nějak vysoká? Sdělí vám jako klientovi vůbec někdo tuto skutečnost? Asi ne. Jinak byste jej velmi rychle vykázali z vašeho bytu. Ovšem to nejlepší na konec!

Ukládáte si na životní pojistku 1.000,-Kč. Za rok je to tedy 12.000,-Kč a za tyto peníze dnes máte slušný telefon či fotoaparát. Za 20 let (nedej bože, aby smlouva byla na delší dobu, protože to je bláznovství!) uložíte celkem 240.000,-Kč. Kolik vám pojišťovna vyplatí? I kdyby to bylo 100% navíc, a o tom zcela vážně pochybuji, tak si nepořídíte slušnou penzi, ale zase jen ten fotoaparát! A můžete se s ním pak akorát vyfotit! Takovou budou mít totiž vyplacené peníze hodnotu!!! Před 20 lety jste měli za 1000 korun 4.000 housek a dnes jich koupíte pouze 200! A to máme dnes daleko kritičtější ekonomickou situaci a hrozí hyperinflace. Stačí sledovat ekonomické a hospodářské noviny. Když pojistku, tak pouze na život a riziko, nikdy ne na spoření!

Jeden manager jedné z našich největších makléřských firem mi řekl: "Já vím, že lidé v IŽP a PF přijdou o peníze a je mi jedno jestli za rok, dva nebo za 10 let. Mě to živí a na penzijní reformě vydělám "nekřesťanské" peníze...!

Odchodem do důchodu se dluhům nevyhnete, právě naopak


http://www.financninoviny.cz/os-finance/zpravy/odc hodem-do-duchodu-se-dluhum-nevyhnete-prave-naopak/ 596377?utm_source=rss&utm_medium=feed

Počet občanů mající problémy se svými dluhy v posledních letech neustále stoupá. Odchodem do důchodu se samozřejmě dlužníci svých závazků nezbaví, exekuce bude uvalena na jejich důchod. Kolik musí penzistům zůstat v roce 2011 po exekuci?

Penzijní reforma: Slavit nebo plakat?

Včera večer se vládní koalice dohodla na podobě penzijní reformy, která má udržet stabilitu penzijního systému. Máme slavit, nebo jde o nesmyslné rozhodnutí?

http://www.finmag.cz/cs/finmag/financni-poradenstv i/penzijni-reforma-slavit-nebo-plakat/


Polovina Čechů si už spoří na penzi, ale stejně zchudnou


http://www.novinky.cz/finance/225957-polovina-cech u-si-uz-spori-na-penzi-ale-stejne-zchudnou.html

Více než polovina Čechů si již nějakou formou spoří na penzi v domnění, že si na stáří udrží životní úroveň, nicméně většina z nich stejně bude mít hluboko do kapsy. Vyplývá to z rozsáhlého průzkumu, který si nechala vypracovat ČSOB.



"Člověk má stále volbu mezi důvěrou v přirozenou stabilitu zlata a důvěrou v inteligenci členů vlády. Při veškeré úctě k těmto pánům, doporučuji vám naléhavě: Rozhodněte se pro zlato!"

(George Bernard Shawe)



Nákup zlata přes naši společnost je naprosto anonymní a nikde není evidován, čímž jste chráněni i proti exekutorům...!